5-ways-to-connect-with-nature

Η επαφή με την φύση μας ηρεμεί, μας αναζωογονεί, βελτιώνει την υγεία και την ποιότητα ζωής μας. Το ωραιότερο είναι πως όταν είμαστε σε επαφή με την φύση μπορούμε να δούμε την «μεγάλη εικόνα» και πέρα από τον εαυτό μας, γεγονός που διευρύνει την δημιουργικότητα μας και παράλληλα μας επιτρέπει να δούμε την ζωή από μια διαφορετκή φωτεινότερη οπτική γωνία.

Η σύνδεση με την φύση σημαίνει για τον καθένα κάτι διαφορετικό. Παρακάτω μοιράζομαι μαζί σας 5 απλούς τρόπους που με βοηθούν να παραμένω συνδεδεμένη με τη φύση. Σας προσκαλώ να εμπνευστείτε και να ανακαλύψετε τους δικούς σας αγαπημένους τρόπους!

 

Τρώγωντας φυσικές τροφές

Επιλέξτε φυσικές, πλήρεις και θρεπτικές τροφές. Οι φυσικές τροφές είναι εκείνες που προέρχονται απευθείας από την γη. Με άλλα λόγια, φρούτα λαχανικά, όσπρια και ξηροί καρποί.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι η επαρκής κατανάλωση νερού. Φροντίζω να πίνω το νέρο που χρειάζεται το σώμα μου, χωρίς να ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη οδηγία (π.χ 8 ποτήρια νερό κάθε ημέρα). Το νερό είναι ένα θαυματουργό στοιχέιο της φύσης, που υπάρχει παντού και παίρνει κάθε μορφή. Να θυμάστε ότι είναι εξάλλου αναγκαίο στοιχείο για την ύπαρξη της ζωής.

 

Περνώντας χρόνο στην φύση

Μπορούμε να περνάμε χρόνο στην φύση κάνοντας έναν περίπατο στο πάρκο ή το δασάκι της γειτονιάς μας. Ακόμη, η οργάνωση ενός ταξιδιού με τα αγαπημένα μας πρόσωπα για να εξερευνήσουμε ένα φυσικό τοπίο θα μας φέρει σίγουρα πιο κοντά στην φύση. Τέλεια ιδέα είναι επίσης η άσκηση στη φύση. Όπως πολλοί άλλοι εγώ επιλέγω το τρέξιμο στο βουνό. Σύντομα θα δοκιμάσω την yoga στην παραλία.

 

Φέρνοντας την φύση στο σπίτι

Ας φέρουμε την φύση στο σπίτι μας. Διακοσμήστε τον χώρο σας με φυτά εσωτερικού χώρου ή/και δημιουργήστε ένα πράσινο τοπίο στο μπαλκόνι σας. Οι τυχεροί της παρεάς είναι όσοι έχουν κήπο και μπορούν να φυτέψουν σχεδόν τα πάντα. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας μυρωδικά και τοποθετείστε μικρά γλαστράκια τους στην κουζίνα σας ,κάνοντας την  λίγο πιο πράσινη ενώ παράλληλα θα απολαμβάνετε τα φρέσκα μυρωδικά  στα γεύματα σας. Διακοσμήστε τον χώρο σας με κρυστάλλους και φρέσκα λουλούδια. Αρωματίστε τον με φυσικά αιθέρια έλαια. Διαλέξτε το ιδανικό για εσάς ανάλογα με την διάθεση και τις αναγκές σας.

 

Ναι στην φυσική θεραπεία

Κάντε την έρευνα σας και επιτρέψτε στην φύση να σας συνοδεύσει σε ό,τι θέλετε να θεραπεύσετε. Συμπεριλάβετε φυτικά αφεψήματα και ροφήματα στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων. Εμπιστευτείτε την αρωματοθεραπεία και την κρυσταλλοθεραπεία για τη αντιμετώπιση του άγχους και της αυπνίας. Η ηρεμιστική τους επίδραση θα σας μαγέψει.

 

Προσφέροντας στην Φύση

Η προσφορά στο περιβάλλον είναι πολύ σημαντική για να αναπτύξουμε μία σχέση με την φύση. Σκεφτείτε το σαν μια σχέση με κάποιο κοντινό σας άτομο το οποίο σας φροντίζει και το φροντίζετε και εσείς. Ας ισχύσει το ίδιο και με την φύση. Ας κάνουμε ενέργειες που προάγουν την θεραπεία και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη. Ας επιλέγουμε φιλικά προς το περιβάλλον προιόντα. Ας ελατώσσουμε την χρήση πλαστικού. Φανταστική ιδεά είναι να στηρίζουμε με εθελοντική εργασία ή/και οικονομικά έναν περιβαλλοντικό οργανισμό που εμπιστευόμαστε για να συνδράμουμε στο έργο του.

 

Και τώρα 2 σημαντικά tips για το ταξίδι αυτό :

1. Εστιάστε στις αισθήσεις σας.

Κοιτάξτε και παρατηρήστε τα χρώματα της φύσης, τα φυτά, τον ήλιο, τον ουρανό , τα αστέρια, το φεγγάρι. Όλα αυτά μας προσφέρουν ότι πολυτιμότερο έχουμε, την ζωή. Ακούστε τους ήχους που κάνουν τα πουλιά, ο άνεμος, το θρόισμα των φύλλων, η ροή του νερού. Είναι οι πιο ηρεμιστικοί ήχοι αυτού του κόσμου. Μυρίστε τα λουλούδια, τα φυτά , τον αέρα. Αγγίξτε τα φυτά, το χώμα, το νέρο. Περπατήστε ξυπόλυτοι και γειωθείτε.

2. Κάντε μια ψηφιακή αποτοξίνωση.

Γενικώς απομακρυνθείτε από τις οθόνες. Επαναπροσδιορίστε τον χρόνο και τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πιθανό να θελήσετε να μειώσετε το χρόνο και να αλλάξετε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το facebook, το instagram και το youtube. Ο ελέυθερος χρόνος που θα προκύψει θα σας επαναφέρει στην πραγματική ζωή, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι και η σύνδεση με την φύση.

 

Ελπίζω να σας έδωσα μερικές ιδέες για να επανασυνδεθείτε με την φύση ή να διατηρήσετε την σύνδεση σας! Θα χαρώ να μου προτείνετε τις δικές σας ιδέες, στέλνοντας μου μήνυμα!

Τα λέμε σύντομα!

 

Share this post!