ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Holistic Way

Το Holistic Way είναι μια ιδέα, ένας τρόπος, ένας δρόμος, ένας φυσικός χώρος, ένας διαδικτυακός χώρος και όλα αυτά μαζί. Πάνω απ’ όλα, το Holistic Way είναι μια κοσμική αλήθεια που μας λέει ότι το σώμα, το μυαλό, η ψυχή και το πνεύμα μας είναι αλληλένδετα όπως επίσης και ότι είμαστε ένα με την φύση. Αυτή η βαθιά γνώση και αλήθεια ζει μέσα μας. Είναι ένα με εμάς. Δυστυχώς, σήμερα έχουμε απομακρυνθεί από αυτή την αλήθεια για αυτό και η ανθρωπότητα όπως και η φύση αντιμετωπίζουν τόσο πόνο καθημερινά.

Σκοπός του Holistic Way είναι να δώσει ξανά ζωή σε αυτήν την αλήθεια, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην συνειδητότητα. Η ίδεα του Holistic Way είναι βασισμένη σε τρεις πυλώνες που είναι ο άνθρωπος, η φύση, οι τέχνες και φυσικά η θαυμαστή τους σύνδεση. Το Holistic Way δημιουργήθηκε ως μέσο προκειμένου να μοιράζομαι μαζί σας γνώσεις και έμπνευση σχετικά με την ολιστική ψυχολογία και ευεξία, την συνειδητή και οικολογική ζωή, την δημιουργικότητα και τις τέχνες.

Για αυτόν τον σκοπό, σε αυτό το site, θα βρείτε ενημερωτικά άρθρα και βίντεο σχετικά με το πως να αγκαλιάσουμε τον ολιστικό τρόπο ζωής ενώ το Ηolistic Way Studio φιλοξενεί τις θεραπευτικές συνεδρίες, ομάδες, σεμινάρια και workshops!

Αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη της ζωής του και το δώρο της ελεύθερης βούλησης που έχουμε εμείς οι άνθρωποι καθώς και μαθαίνοντας πως να αγαπήσουμε την διαδικασία είναι σίγουρο πως τα αποτελέσματα θα φανούν. Ας αρχίσουμε!

 

Τι είναι η ολιστική ψυχολογία; Τι είναι η ολιστική ευεξία;

Η ολιστική φιλοσοφία βασίζεται στην ιδεά ότι το σώμα, το μυαλό, η ψυχή και το πνεύμα μας είναι αλληλένδετα όπως επίσης και ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε ένα με την φύση. Επομένως η ολιστική ψυχολογία αναγνωρίζει αυτήν την αρχή και δουλεύει βάσει αυτής. Πιο συγκεκριμένα η ολιστική ψυχολογία:

 • αναγνωρίζει την σύνδεση μεταξύ σώματος, μυαλού, ψυχής και πνεύματος ως ζωτικής σημασίας στοιχείο για να δει και να κατανοήσει το άτομο ως «όλον»
 • αναγνωρίζει την αυτοθεραπευτική ικανότητα του ατόμου και στοχεύει στο να την ενεργοποίησει ή να την ενισχύσει
 • βλέπει τον όρο «ψυχική ασθένεια» ως σύμπτωμα μιας ανισορροπίας
 • αντιλαμβάνεται και χρησιμοποιεί το σώμα ως αυτοθεραπευτικό εργαλείο
 • εφαρμόζει αλλαγές στον τρόπο ζωής (διατροφή, άσκηση, διαλογισμό) για να διευκολύνει την αυτοθεραπεία
 • εστιάζει στην σύνδεση με την φύση και την θεραπευτική της δύναμη
 • εξερευνά την πνευματική διάσταση του ατόμου

Η ολιστική ευεξία σημαίνει πως επιλέγουμε ένα ζούμε με έναν τρόπο ο οποίος στηρίζει την αρμονία και την ισορροπία μεταξύ της φυσικής, της νοητικής, της συναισθηματικής και της πνευματικής διάστασης του εαυτού μας.

 

Ζώντας συνειδητά. Τι σημαίνει αυτό;

Όταν ζούμε συνειδητά, ζούμε στο παρόν, ζούμε στο τώρα. Έτσι βιώνουμε την στιγμή, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε τον χώρο, για να κάνουμε σοφές επιλογές που πηγάζουν από τον βαθύτερο εσώτερο εαυτό μας και είναι σύμφωνες με τις αξίες και τις αυθεντικές μας επιθυμίες. Με αυτό τον τρόπο δραπετεύουμε από την κατάσταση του αυτόματου πιλότου βάσει της οποίας οι περισσότεροι άνθρωποι λειτουργούν και ζουν.

Για τον λόγο αυτό, το να επαναφέρουμε την συνειδητότητα πίσω στις ζωές μας είναι ένα βασικό βήμα που χρειάζεται να κάνουμε προκειμένου να θεραπευτούμε, να εξελιχθούμε και να κάνουμε τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος.

Για να επιτύχουμε μία κατάσταση συνειδότητας, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι είμαστε μέρος ενός όλου, μέρος αυτού του κόσμου ούτως ώστε να κάνουμε επιλογές που στηρίζουν τόσο εμάς όσο τους άλλους και το περιβάλλον.

Όταν είμαστε συνειδητοί έχουμε πάντα την δυνατότητα να επιλέξουμε. Δεν είμαστε οι σκέψεις, τα συναισθήματα ούτε οι συμπεριφορές μας. Είμαστε συνειδητή επίγνωση. Αυτή είναι η πραγματική μας φύση.

 

   Σχετικά με την φύση

Η επανασύνδεση με την φύση και η διάσωση της Γης είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα. Η εσωτερική εγωική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειονότητα της ανθρωπότητας προκαλεί τόσο τον ανθρώπινο πόνο όσο και την μόλυνση της Γης. Η καταστροφή της φύσης και η κλιματική αλλαγή είναι μια αντανάκλαση του ανθρώπινου πόνου. Πιστύω αληθινά και βαθιά ότι είμαστε ένα με την φύση. Όταν φροντίζουμε, προστατεύουμε και θεραπεύουμε την φύση, θεραπεύουμε εμάς και το αντίστροφο. Εύχομαι και ελπίζω ότι η επανασύνδεση με την φύση θα αποτελέσει βασικό πηρύνα στην ατομική θεραπεία καθώς επίσης και ότι θα γίνει ένας κοινός σκοπός που θα εκπληρώσει τον ανώτατη αποστολή του, που είναι να ενώσει τους ανθρώπους και να καταστήσει τις μεταξύ τους σχέσεις περισσότερο ειλικρινείς, αυθεντικές, στοργικές και όμορφες.

 

Σχετικά με την δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα είναι μια διαδικασία σύνδεσης πραγμάτων. Τα πάντα είναι δημιουργία. Η φύση είναι δημιουργία. Εμείς οι ίδιοι είμαστε δημιουργία. Επομένως η δημιουργικότητα είναι μια πηγή που ζει μέσα μας. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από χειροτεχνίες και ζωγραφική. Καθώς αναπτύσσουμε το χαρακτηριστικό της δημιουργικότητας, μας επιτρέπουμε να κοιτάμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, να βρίσκουμε λύσεις και να δημιουργούμε ό,τι επιθυμούμε να βιώσουμε. Γι’ αυτό και η τέχνη φέρνει ένα τόσο όμορφο και συμβολικό μήνυμα για την θεραπεία και την προσωπική ανάπτυξη. Κάθε έργο τέχνης, είναι μία απόλυτα μοναδική ανθρώπινη δημιουργία. Επομένως η δημιουργικότητα φανερώνει τόσο το δυναμικό μας όσο και την μοναδικότητα μας.

   

Τι θα βρώ στο Holistic Way;

Πολλά πράγματα! Θα μοιράζομαι μαζί σας πληροφορίες, συμβουλές, tips & tricks, σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

 • Ολιστική Ψυχολογία & Ευεξία
 • Ολιστική & Εναλλακτική θεραπεία
 • Συνειδητή Ζωή
 • Οικολογία & Φύση
 • Τέχνες & Χεροτεχνίες

Επιπλέον, σε αυτό το site θα βρείτε προτάσεις για βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ, δρώμενα και προϊόντα σχετικά με τα θέματα που προαναφέρθηκαν.

Επίσης, θα βρείτε μία λίστα αξιόλογων και ταλαντούχων ανθρώπων, για να έρθετε σε επαφή μαζί τους και να εκτιμήσετε το περιεχόμενο της δουλειάς τους. Είμαι σίγουρη, ότι όπως συνέβη και στην δική μου περίπτωση, θα σας εμπνέυσουν για να δημιουργήσετε το καλύτερο για εσάς!

Το Studio του Holistic Way Studio είναι ο φυσικός μας χώρος που φιλοξενεί τις θεραπευτικές συνεδρίες, ομάδες, σεμινάρια και workshops! Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Γιατί «Holistic Way»;

Το Holistic Way είναι ένα όνομα που αντιπροσωπεύει την προσέγγιση μου για την ζωή και τη θεραπεία. Είναι ο τρόπος ζωής που αγαπώ να ζω και να μοιράζομαι μαζί σας μέσω της δουλειάς μου και αυτού του site. To όραμα μου είναι εμπνεύσω και να βοηθήσω τον καθένα απο εσάς να βρεί τον δικό του μοναδικό τρόπο και δρόμο για να ενεργοποιήσει το αυτοθεραπευτικό του σύστημα, να επανασυνδεθεί με την φύση και να επαναπροσδιορίσει τους όρους «δημιουργός» και «δημιουργικότητα».

Επέλεξα αυτό το όνομα γιατί κρύβει ένα μήνυμα με σημαντικό νόημα, που είναι ότι πάντα υπάρχει ένας τρόπος. Πάντα υπάρχει ένας δρόμος. Πάντα υπάρχει ελπίδα. Πάντα υπάρχει μια επιλογή που χρειάζεται να είναι δική σου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμουλα για την θεραπεία και την εξέλιξη. Και είμαστε τόσο τυχεροί που δεν έχουμε μια τέτοια φόρμουλα. Γιατί έτσι μαθαίνουμε πως να παρατηρούμε, να αποδεχομάστε, να απελευθερώνουμε και να μεταμορφωνόμαστε. Αυτό είναι που αποκαλώ μαγεία.

Σας καλοσωρίζω λοιπόν να διαλέξετε και να βρείτε τον δικό σας ολιστικό τρόπο και δρόμο.