ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΕΥΑ ΑΛΕΥΡΑ

 

Γειά σας! Είμαι η Εύα. Είμαι Ολιστική Ψυχολόγος και NLP Wellbeing Coach. Γνωρίζω βαθιά και αληθινά ότι η ολιστική ευεξία και θεραπεία απευθύνονται σε όλους όπως επίσης ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε οι ήρωες και οι θεραπευτές του εαυτού μας. Πιστεύω ότι χρειάζεται να «ξεμάθουμε» για να ξαναμάθουμε πως να επικοινωνούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, τους άλλους και την φύση ώστε να φέρουμε σε αυτόν τον κόσμο την αποδοχή και την στοργή που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Το να κάνω μία δουλειά που με εμπνέει να κρατώ χώρο για την ελπίδα, την θεραπεία και την μεταμόρφωση είναι η αποστολή μου και μια ευλογία για την οποία είμαι ευγνώμων που την βιώνω καθημερινά.

Εκτός από ψυχολόγος, το πάθος μου είναι να μαθαίνω, να εξερευνώ, να ανακαλύπτω, να εξελίσσομαι και να δημιουργώ. Γι’ αυτό λατρεύω να περνώ χρόνο με τα αγαπημένα μου άτομα, να διαβάζω βιβλία, να κρατώ ημερολόγιο, να σερφάρω στο ίντερνετ, να φτιάχνω γλυκά, να ασχολούμαι με την κηπουρική, να κάνω χειροτεχνίες, να τρέχω, να χορεύω, να κάνω πεζοπορία, να παίζω με τον σκύλο μου καθώς και να απολαμβάνω την σιωπή.

Λατρεύω τη φύση. Έχω μια βαθιά σύνδεση με την φύση και πιστέυω ακράδαντα στη θεραπευτική της δύναμη. ‘Εχω επιλέξει να ζω με ένα τρόπο τέτοιο, ο οποίος στηρίζει αυτή την σύνδεση και ενδυναμώνει αυτή τη σχέση. Η Γη είναι το κοινό που μας ενώνει. Η Γη είναι το σπίτι μας. Για αυτό, ας κάνουμε το καλύτερο για τον πλανήτη μας και ας τον προστατέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Λατρεύω επίσης τις τέχνες όπως την μουσική, την υποκριτική, την φωτογραφία και ιδιαίτερα τον χόρο. Χορεύω απ’ όταν ήμουν μικρό παιδί. Για εμένα ο χόρος, είναι ένας θαυμαστός τρόπος επικοινωνίας και ένας μαγικός τρόπος έκφρασης. Η δημιουργικότητα είναι το δικό μου αγαπημένο δυνατό χαρακτηριστικό αφού μου χαρίζει πολλές εμπειρίες σε flow state. Παράλληλα η δημιουργικότητα μου υπενθυμίζει ότι είμαστε κύριοι και δημιουργοί της ζωής και του πεπρωμένου μας.

Οραματίζομαι μια σοφή, υγιή και χαρούμενη ανθρωπότητα, μια πιο πράσινη Γη και περισσότερες από επτά τέχνες.

 

Η ιστορία μου. Γιατί έγινα θεραπεύτρια;

H προσωπική μου θεραπεία και μεταμόρφωση ξεκίνησε στην ηλικία των δεκαοχτώ. Βρέθηκα σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο με πολύ άγχος, φόβο, θλίψη, καθόλου ελπίδα ή φως. Στάθηκα τυχερή και βρήκα τον θεραπευτή μου που μέσω της συνεργατικής και θεραπευτικής μας σχέσης με έκανε να νιώσω ασφαλής και να επικοινωνήσω πρώτα με εμένα και έπειτα με εκείνον. Τότε μου επέτρεψα να θεραπευτώ και να εξελιχθώ. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι η θεραπεία είναι μια εμπειρία που αλλάζει την ζωή. Αισθάνομαι ότι το να σε ακούει και να σε βλέπει κάποιος ακριβώς όπως είσαι είναι από τις πιο θεραπευτικές και ανθρώπινες εμπειρίες που μπορεί να έχει ένα άτομο. Φυσικά είμαι παντοτινά ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να μάθω και να βιώσω τι σημαίνει ολιστική ζωή και θεραπεία.

Το να ξεκινήσω να δουλεύω ως θεραπεύτρια ήταν μια απόφαση στην οποία αντιστάθηκα έντονα. Η πορεία μου ως θεραπευόμενη και η επιλογή που έκανα να σπουδάσω ψυχολογία υπήρξαν δύο σημαντικά σημάδια για εμένα πως προορίζομαι για να κάνω αυτή την δουλειά. Η πιο όμως ισχυρή επιβεβαίωση είναι η χαρά που λαμβάνω και η εσωτερική αίσθηση σκοπού που βιώνω όταν μου δίνεται η ευκαιρία να υπηρετώ έναν τόσο σημαντικό ρόλο και να παρατηρώ την θεραπεία και την εξέλιξη όσων με εμπιστεύονται να είμαι μέρος στο ταξίδι τους.

 

Η προσσέγισή μου

Ως ολιστική ψυχολόγος, η δουλειά μου εστιάζει στο να σε δω, να σε ακούσω, να σε αισθανθώ και να σε καταλάβω ως «όλον», καθώς αναγνωρίζω την σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του σώματος, του μυαλού, της ψυχής και του πνεύματος. Αναγνωρίζω αληθινά και τιμώ την ικανότητα σου να αυτοθεραπεύεσαι. Υπηρετώ τον ρόλο μου περισσότερο ως μέσο παρά ως κάποιος που γνωρίζει και έχει όλες τις απαντήσεις ακριβώς για να σε βοηθήσω να ανακαλέσεις την σοφία που βρίσκεται ήδη μέσα σου και να θεραπεύσεις τον εαυτό σου με τον δικό σου τρόπο, στον δικό σου χρόνο. Η θεραπευτική διαδικασία κινείται σε όλα τα επίπεδα του χρόνου, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον και εστιάζει στο να ανακαλύψουμε και να καταλάβουμε τόσο το «γιατί» όσο και το «πώς». Θα αναλύσουμε πυρηνικές πεποιθήσεις για τον εαυτό σου και θα ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο τις έμαθες όπως και πώς επηρέασαν το σώμα σου. Με ενδιαφέρει όχι μονο να ακούσω την ιστορία σου, αλλά επίσης να μάθω πως το σώμα σου αντιδρά σε αυτή.

Μια θεραπευτική συνέδρια είναι μια ανθρώπινη εμπειρία. Δύο άτομα, εγώ και εσύ, συνατιόμαστε και συνειδητά αποφασίζουμε να συνεργαστούμε. Η θεραπευτική σχέση που αναπτύσσουμε είναι βαθιά συνεργατική. Η δουλειά που θα κάνουμε μαζί, θα είναι σε ένα πλαίσιο απόλυτου σεβασμού και απόλυτης ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και ενσυναίσθησης. Φυσικά, δεν θα λείπει το χιούμορ. Στην θεραπεία φέρνω τον αυθεντικό και αληθινό εαυτό μου. Φροντίζω να δημουργώ το χώρο που χρειάζεται για να σου δώσω την δυνατότητα να ειδωθείς και να ακουστείς ακριβώς όπως είσαι. Δημουργώ επίσης χώρο για όλα τα συναισθήματα σου καθώς και για την σιωπή που τόσο ισχυρά μηνύματα μπορεί να μας επικοινωνήσει.

Παρακάτω, αναφέρω ορισμένα από τα εργαλεία που συμπεριλαμβάνω στην θεραπεία:

  • Συζήτηση
  • Τεχνικές NLP
  • Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ)
  • Πρακτικές Ενσυνειδητότητας
  • Τεχνικές αναπνοής
  • Καταγραφή ημερολογίου

 

Εκπαίδευση / Κατάρτιση

  • Πτυχίο Ψυχολογίας – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Ψυχολογίας
  • The Science of Well Being – Course Certification authorized by Yale University
  • NLP Practitioner Certification –  INLPTA / Dynamic Equilibrium System
  • NLP Wellbeing Coach Certification – INLPTA / Dynamic Equilibrium System

 

Being a fellow traveller for self healers is a gift.

Thank you for stopping by,

❤ Eva